Första inlägget #1

depositphotos_65044087-stock-illustration-caveman-with-paleo-food-pyramid

Hjärtligt välkomna till min blogg. För att förtydliga är det inte jag på bilden, rätt likt, men inte jag. Det är inte heller min lunch. I detta första inlägget kommer jag beskriva kort vad som kommer att ske på min blogg och varför samt en förklaring på hur jag kommer att göra det.

 

Efter många år av irritation över bristfällig mat och livsmedel samt det sättet livsmedelsproducenter, instanser och dagligvaruhandlare försöker blåsa oss konsumenter för deras ekonomiska intressen eller okunnighet startar jag denna blogg i ett sätt att få avreagera mig.

Att belysa deras brister och försöka ge mina medmänniskor rätt information, rätt till ett bättre liv samt rätt till att kunna ta egna beslut och inte behöva lita på de icke framåtsträvande instanserna eller de vinstdrivande bolagen. Företagen propagerar inte bara för deras produkter utan också hur vi ska och ”måste” använda dem i form som ”fredagsmys”, ”var snäll mot din mage”, ”en bra start på dagen”, ”för en aktiv livstil” och så vidare. Ibland kanske vi bara borde hoppa över att äta och ha fredagsfys istället? mer om det senare..

Jag kommer förmedla vidare mitt intresse för natur, motion och rörelse och koka ihop dessa områden till en intellektuell, mental och kroppslig supercocktail. Självklart kommer det också talas en hel del om våra minsta i samhället, barnen. Jag är själv en småbarnsförälder till två barn som självklart äter en kost som kan liknas vid den som i folkmun kallas LCHF (LowCarbHighFat). Låt nättrollen kasta sina hatkommentarer över mig på grund av detta men råder dem att använda sin dyrbara tid till en promenad eller löptur i skogen.

Jag ska inte försöka trötta ut er med en massa forskning och undersökningar utan det mesta kommer komma från mitt hjärta och genom mitt sätt att se på saken. Visserligen har jag ägnat mycket tid åt böcker, artiklar och forskningsrapporter som lekman, men när man bildat sig en grunduppfattning från dessa faller det mesta på plats genom sunt förnuft! Så ni får helt enkelt försöka lita på mig eller i eget intresse söka vidare på egen hand. Det ska också sägas att även den ”bäste” kan ha fel och ni får gärna vara kritiska.

Mat och rörelse har en så central och betydande roll i våra liv att de måste bejakas och få utrymme. Allt börjar och slutar med mat och rörelse eller brist på rörelse för den delen!

Så håll i er Mamma Scan och Pågen så kör vi!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s